مواد لازم برای تهیه کلم پلوبرای 4 نفر
- برنج:3 پیمانه
- گوشت چرخ کرده :400 گرم
- کلم خرد شده:یک عدد کوچک
- پیاز خرد شده:یک عدد متوسط
- نمک و ادویه:به میزان لازم
- روغن :برای سرخ کردن
- رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کلم پلو
ابتدا کلم را خرد کرده و در یک ظرف با مقدار خیلی کمی آب بخار پز می کنیم
در ظرفی دیگر پیاز را سرخ می کنیم و بعد از آن گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و خوب سرخ می کنیم.
نمک و ادویه و بعد از آن رب را به مواد اضافه می کنیم. مواد به دست آمده را با کلم مخلوط کرده تا سس غذا آماده شود.
برنج را آبکش کرده و مواد سس را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم تا خوب دم بکشد.
نکاتی کلیدی برای تهیه کلم پلو
- در پخت کلم پلو به جای سبزی های تازه میتوانید از سبزی خشک هم استفاده کنید.
- اضافه کردن یک قاشق پودر لیمو عمانی به مخلوط سبزی و کلم باعث خوش طعم کردن کلم پلو میشود.
- از کلم سفید و یا کلم قمری هم می توانید در کلم پلو شیرازی استفاده کنید.
- پیاز را قبل از سرخ کردن مقداری نمک بزنید و سپس سرخ کنید تا ترد و خوشمزه شود. بعد آن را بر روی کلم پلو تزیین کنید.
- کلم پلو را بدون گوشت و یا با گوشت مرغ هم درست می کنند.
- استفاده از کره و زعفران باعث طعم و عطر بهتر کلم پلو خواهد شد.
- کلم پلو را حتما با ادویه پلویی دم کنید.
کلم پلو غذای سنتی شیراز میباشد که بهطور معمول از کلم و برنج و سبزی مخصوص تهیه میشود. برای پختن این غذا ابتدا کلم پیچ یا کلم قمری را خرد کرده و تفت میدهیم اگر از کلم قمری استفاده میکنیم به صورت خلال برش زده و در روغن و زردچوبه و مقداری آبغوره تفت میدهیم تا نرم و طعم دار شود واگر از کلم پیچ (برگ) سفید استفاده میکنیم کلم را به قطعات کوچک برش زده در روغن تفت میدهیم تا نرم شود. سپس برنج را آبکش کرده کف قابلمه را روغن و سپس چند برگ کاهو برای تهدیگ میگذاریم برنج و کلم و سبزی لایه لایه در قابلمه میریزیم و اصطلاحاً برنج را دم میکنیم. در این غذا از ادویه، زردچوبه، زعفران استفاده میشود. بهطور معمول در میان این پلو کوفته کله گنجشکی که تشکیل شده از (گوشت چرخکرده و آرد نخودچی و پیاز رنده شده بدون آب که به صورت گلولههای ریز سرخ شده) قرار میدهند.
نکات تکمیلی در مورد کلم پلو
کلم پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
کلم پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
منبع: ashpazbashi2.tebyan.net
- دوشنبه ۱۶ دی ۹۸