شله زرد عضو جداییناپذیر سفرههای افطار و نذریهای محرم است. حتما شما هم بعضی وقتها دلتون خواسته شله زرد نذری درست کنید یا برای مهمانی افطار برای ۱۰، ۱۵ نفر یا حتی تعداد بیشتری مهمان شله زرد بپزید. پس با ما همراه باشید تا به سادگی طرز تهیه شله زرد رو برای هر تعدادی که بخواید یاد بگیرید
مواد مورد نیاز پخت شله زرد برای 8 نفر
- برنج نیم دانه و خرد شده 2 لیوان
- شکر 4 پیمانه
- آب 12 لیوان
- کره گیاهی 50 گرم
- زعفران 1مثقال
- گلاب 1 استکان
- روغن مایع 1 ق غذاخوری
- خلال بادام به اندازه یک مشت
- خلال پسته برای تزیین
- دارچین
بهتر است تا برنج را از شب قبل چند بار بشویید و بگذارید با ۳ پیمانه آب تا صبح خیس بخورد. البته اگر هم وقت خیس کردن برنج را نداشتید مسئلهای نیست
در ابتدای کار، ۸ لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس برنج را اضافه کرده و هم بزنید تا بجوشد. کف روی آن را با کفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد
حدود نیم تا یک ساعت ممکن است طول بکشد تا برنج له شود. حالانوبت شکر است و ابتدا ۲ لیوان از شکر را اضافه کنید. پس از اضافه کردن شکر باید مرتب شله زرد را هم بزنید چون شله زرد معمولاً زود ته میگیرد، اگر آب آن کشیده شده و سفت شده است میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید. بعد از چند دقیقه از شله زرد بچشید و در صورتیکه از نظر خودتان شیرینی آن کم بود، لیوان سوم شکر را نیز اضافه کنید
زعفران سائیده را با دو یا سه قاشق آب جوش دم کنید و آن را به بقیه مواد اضافه کنید
پس از اینکه شکر حل شد گلاب و هل صاف شده و خلال بادام را به شله زرد اضافه نمایید. خوب هم بزنید تا غلیظ شود
در پایان کره را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود. شعله را کاملاً کم کنید و ۲۰ دقیقه درب قابلمه را بگذارید
با لذیذ همراه باشید
نکات تکمیلی در مورد شله زرد
شله زرد جزو دسرهای ایرانی میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
شله زرد را می توانید در وعده صبحانه – میان وعده – دسر – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .
منبع :prepare.food.blog
- يكشنبه ۱۵ دی ۹۸