کیک یزدی نوعی شیرینی بومی یزد در مرکز ایران است و بیشتر در خود استان یزد برای پذیرایی در مراسمهای مذهبی از آن استفاده می کنند.
منبع : ویکی پدیا
کیک یزدی
مواد لازم برای آشپزی :
تخم مرغ 4 عدد
شکر 200 گرم ( 1 پیمانه)
روغن جامد یا کره 150 گرم ( 1 پیمانه سرخالی)
آرد سفید 225 گرم( 2 پیمانه)
نمک میوه( جوش شیرین) یک قاشق چایخوری
بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
ماست یک پیمانه سرخالی
هل یک قاشق مرباخوری
کشمش و خلال پسته در صورت دلخواه مقداری
طرزتهیه:
تخم مرغ و شکر را مخلوط می کنیم، کمی به هم می زنیم و سپس ظرف را در قابلمه آب گرمی (بن ماری) قرار داده، مرتب به هم می زنیم تا شکر حل شده، مایع کمی گرم شود و بعد مایع را از آب بیرون می آوریم و باز خوب می زنیم تا کمی سرد شود.
- سپس آرد را اضافه و مخلوط می کنیم.
- نمک میوه، بیکینگ پودر و هل را در ماست حل کرده و آن را داخل مخلوط آرد و تخم مرغ می ریزیم.
- روغن را کمی می زنیم تا نرم شود، سپس آن را به مخلوط فوق اضافه می کنیم و آن را در قالب های کیک یزدی که قبلاً چرب کرده ایم می ریزیم .
- قالب ها را در سینی فر گذاشته و در طبقه وسط فر با حرارت 350 درجه فارنهایت به مدت 20 الی 25 دقیقه قرار می دهیم.
- نان ها باید پف کرده طلائی شوند و بعد از سرد شدن آن ها را از قالب ها خارج می کنیم.
نکات تغذیه ای:
کالری موجود در کل شیرینی 3140 کالری است اگر از این مواد 30 عدد کیک یزدی تهیه کنید هر شیرینی تقریباً دارای 100 کالریاست.
- پنجشنبه ۲۹ مهر ۹۵