تیرامیسو ازجمله دسرهای لذیذ ایتالیایی است که آمادهسازی آن وقت زیادی نمیگیرد و طی ۳۰ دقیقه آماده میشود و گزینه مناسبی برای مجالس و میهمانیها محسوب میشود. در این مقاله شما را با طرز تهیه تیرامیسو آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه تیرامیسو
۶ عدد زردهی تخم مرغ بزرگ؛
یک فنجان شکر؛
۱ و ۱٫۴ فنجان پنیر ماسکارپونه، که در دمای اتاق قرار داده شده است؛
۱ و ۳٫۴ فنجان خامهی زدهشده؛
بیسکویت انگشتی (لیدی فینگر) به تعداد لازم؛
۱ فنجان قهوه اسپرسوی سرد؛
نصف فنجان قهوه برای طعم دادن؛
مقداری کاکائو برای تزیین
اطلاعات کلی
زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه؛
زمان پخت: ۱۰ دقیقه؛
مجموع زمان آمادهسازی: ۴۰ دقیقه؛
زمان لازم تا مصرف: ۹ ساعت؛
میزان کالری: ۴۹۰ کیلوکالری.
طرز تهیه تیرامیسو
در وبلاگ لذیذ بخوانید :برای طرز تهیه تیرامیسو ابتدا مواد موردنظر را آماده کنید.
۱. به روش بن ماری کاسهای را روی ظرف آبِ درحال جوش قرار دهید و زردهی تخم مرغ و شکر را درون کاسه باهم مخلوط کنید. ابتدا شعله را کم کنید و اجازه دهید تا مواد ضمن همخوردن، ۱۰ دقیقه حرارت ببیند. بعد کاسه را از روی حرارت بردارید و هم بزنید تا زرده غلیظ و لیموییرنگ شود. سپس اجازه دهید کمی سرد شود تا بتوانید ماسکارپونه را به آن اضافه کنید.
نکته سرآشپز: همیشه از تازهترین مواد غذایی استفاده کنید. درصورتیکه تاریخ انقضای تخممرغها، خامه یا پنیر ماسکارپونه نزدیک باشد، ممکن است روی نتیجهی آشپزی شما تأثیر بگذارد.
۲. ماسکارپونه را به زرده اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
نکته سرآشپز: تخم مرغ و ماسکارپونه را از قبل در دمای اتاق قرار دهید. این کار کمک میکند تا مواد راحتتر باهم مخلوط شوند.
۳. در یک کاسهی جداگانه خامه را هم بزنید تا سفت شود.
نکته سرآشپز: خیلی از افراد درمورد همزدن خامه اشتباه میکنند. ابتدا خامه را بهآرامی هم بزنید و بعد از ۱۰ دقیقه سرعت همزدن را بیشتر کنید. با این کار خامهی همزدهای دارید که میتوانید آن را بدون استفاده از ژلاتین برای چند روز در یخچال نگه دارید.
بهیاد داشته باشید که در اینجا برای آمادهسازی خامه از شکر و وانیل استفاده نکردهایم، اما اگر تمایل دارید که از خامه برای تزیین تیرامیسو استفاده کنید، حتما آن را با شکر و وانیل مخلوط کنید.
۴. در مرحلهی بعد همهی خامه را به مخلوط اضافه کنید. برای این کار عجله نکنید و با یک لیسک (وسیله آشپزخانهای است شبیه به کفگیر که برای پاک کردن ظروف از مواد غذایی، مانند خمیر، استفاده میشود) یا قاشق بلند، خامه را با مواد مخلوط کنید.
باید مقدار زیادی هوا داخل خامهی همزده باقی بماند، تا تیرامیسو سبک و نرم باشد.
قدم بعدی آمادهسازی تیرامیسو است.
۵. اسپرسوی سرد و قهوه را باهم مخلوط کنید و بیسکویتهای انگشتی را کمی در قهوه قرار دهید تا مرطوب شوند. اجازه ندهید که بیسکویتها کاملا خیس شوند؛ این کار دِسِر شما را خراب میکند.
نکته سرآشپز: سعی کنید که از بیسکویتهای انگشتی مرغوب برای تهیهی تیرامیسو استفاده کنید.
۶. یک لایه از بیسکویتهایی را که در قهوه فرو بردید، در کف سینی موردنظرتان بچینید.
۷. حالا نوبت اولین لایه از کِرِم تیرامیسو است. نصف کِرِم را بریزید روی کل بیسکویتها و بهصورت یکدست پخش کنید.
۸. لایه بعدی از بیسکویتهای خیسشده را روی کِرِم بچینید.
۹. باقیماندهی کِرِم را روی بیسکویتها بریزید و بهطور مساوی روی آنها پخش کنید.
۱۰. مقداری کاکائو روی تیرامیسو بپاشید.
حالا تیرامیسوی شما آماده است!
اجازه دهید تا تیرامیسو برای مدت ۶ ساعت در یخچال بماند. شاید شب زمان مناسبیتری برای اینکار باشد. میتوانید این تیرامیسو را از یکی دو روز قبل برای موعد موردنظر تهیه کنید.
نکات آشپزی
اگر ماسکارپونه پیدا نکردید، میتوانید از دستور زیر برای تهیهی آن استفاده کنید. شاید این ترکیب کاملا شبیه ماسکارپونه نباشد، اما میتوان از آن استفاده کرد.
۲۲۴ گرم پنیر خامهای پُرچرب؛
۱٫۴ فنجان خامهی همزده؛
۲ قاشق غذاخوری کرهی بدون نمکِ نرمشده.
مواد فوق را باهم مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود؛ مخلوط این مواد معادل ۱ و ۱/۴ فنجان ماسکارپونه است.
ارزش غذایی تیرامیسو
میزان کالری: ۴۹۰ کیلوکالری؛
کالری مربوط به چربی: ۳۰۶ کیلوکالری؛
چربی کلی: ۳۴ گرم؛
چربی اشباع: ۲۰ گرم؛
کلسترول: ۲۱۷ میلیگرم؛
نمک: ۶۴ میلیگرم؛
پتاسیم: ۱۱۸ میلیگرم؛
مجموع کربوهیدرات: ۳۷ گرم؛
فیبر رژیمی: ۱ گرم؛
شکر: ۳۳ گرم؛
پروتئین: ۵ گرم
منبع:tamshirin
- چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹