قیمه نثار اصالتاً غذایی قزوینی است که در گویش عامیانه به غلط قیمه نساء خوانده می شود
در قزوین ادویه ای موجود است به نام ادویه مخصوص قیمه نثار که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، غذای شما بی نهایت خوش عطر می شود.
این غذا در گذشته جزو غذاهای تشریفاتی محسوب می شد و در عروسی ها به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می شد
مواد لازم
● گوشت گوسفندی : سیصد گرم
● رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذاخوری
● پیاز : یک عدد متوسط
● زرد چوبه ، ادویه ، زعفران، دارچین ونمک : به میزان لازم
● خلال پسته و خلال بادام : به میزان لازم
● خلال پوست پرتقال (به دلخواه) : به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا پیاز رو ریز خرد کرده و کمی تفت داده و گوشت رو همراه ادویه ها اضافه می کنیم و خوب باهم تفت میدیم سپس رب گوجه رو اضافه کرده و دوباره تفت میدیم تا رب رنگ باز شود
بعد دو لیوان آب اضافه کرده و درب ظرف رو میزاریم تا چهار ساعت که گوشت خوب بپزد در آخر، بعد از پخت ، زعفران اضافه کرده و اجازه میدیم تا آب خورشت به انتها برسه و فقط مقدار خیلی کمی باقی بموند
بعد از دم کشیدن برنج ، کمی برنج رو توی دیس کشیده و مقداری از گوشت رو ریخته سپس روی اون برنج میریزیم و باز گوشت میریزیم بعد خلال بادام و پسته رو که با کمی گلاب خیس کرده و تفت دادیم و زرشک که شسته و با کمی زعفران و روغن تفتش دادیم و برنج زعفرانی و خلال پوست پرتقال، که اون رو هم بعد از خلال کردن توی آب ریخته و اجازه دادیم تا به جوش بیاد و این کار رو سه بار تکرار میکنیم و در آخر همراه شکر میزاریم تا به جوش بیاد تا تلخیش کاملا گرفته و شیرین شود
حالا بر اساس ذائقه و سلیقتون می تونید غذا را تزیین کرده و نوش جان کنید
منیع : فوتوکده
- سه شنبه ۵ شهریور ۹۸