لذیذ

دستور تهیه های متنوع برای غذاهای لذیذ.

تهیه قهوه ترک با ایبریک یا قهوه جوش

قهوه ترک Turkish coffee نوعی قهوه نیست در واقع یکی از ده‌ها متد تهیه و دم‌آوری قهوه است. به روش‌های دیگری مانند اسپرسو، قهوه فرانسه و ... هم می توان اشاره کرد. البته در کشور ما به صورت عامیانه قهوه ترک را به عنوان قهوه ارمنی هم می شناسند. خب! برویم سر اصل موضوع، در حین دم کردن یک فنجان قهوه ترک باید کمی با حوصله باشید. برای تهیه نیاز به ابزاری به نام ایبریک یا جذوه یا قهوه جوش دارید. البته اگر این وسیله را ندارید و خیال خریدن آن را هم ندارید، می توانید برای تهیه قهوه تان از شیر داغ کن کمک بگیرید. برای درست کردن یک فنجان قهوه ترک به موارد زیر نیاز داریم:

  1. قهوه آسیاب شده با ریزترین درجه برای هر نفر یک قاشق مربا خوری
  2. قوری مخصوص درست کردن قهوه ترک، ایبریک یا جذوه
  3. شکر و افزودنی‌های دیگر(اختیاری)

طرز تهیه قهوه ترک:

به ازای هر نفر یک قاشق مرباخوری پودر قهوه و کمی بیشتر از یک فنجان آب سرد(به این دلیل که بخشی از آب بخار می‌شود)، درون قهوه جوش بریزید.

نسبت آب و قهوه ترکدرجه آسیاب مناسب قهوه ترک مشابه درجه آسیاب آرد

اگر قهوه‌تان را شیرین میل می کنید می‌توانید شکر را نیز در همین مرحله به قهوه اضافه کنید پس از افزودن قهوه و شکر و ترکیب آن با آب،حسابی آنها را مخلوط کنید تا قهوه به صورت کلوخ داخل قهوه جوش نماند. قهوه جوش را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

شعلهملایم باشد تا قهوه به آرامی دم بکشد

زمانی که قهوه جوش را روی شعله گذاشتید دیگر نه آن را تکان دهید و نه هم بزنید. پس از دقایقی (۳-۴ دقیقه) قهوه شروع به بالا آمدن می کند زمانی که حرکت قهوه به سمت بالا را دیدید اجازه دهید مقداری به سمت بالا حرکت کند. مثلا تا دهانه ایبریک (تصویر بالا) و سپس آن را از روی شعله بردارید، می توانید قهوه را در فنجان بریزید و میل کنید اما حتما به این فوت و فن کوزه گری توجه کنید:

پس از برداشتن قهوه جوش از روی حرارت، قهوه را فورا در فنجان نریزید، بگذارید قهوه جوش کمی ساکن بماند، تا پودر قهوه ته نشین شود این کار کمک می کند که در نوشیدنی نهایی‌تان، پودر قهوه کمتری باقی بماند.

ه قهوفرصت آرام شدن و ته نشین شدن لرد بدهید

برای داشتن خامه قهوه یا کرما، پس از گذاشتن قهوه جوش بر روی حرارت، دیگر آن را بهم نزنید. یکی از نشانه های یک فنجان قهوه ترک خوب، فوم روی آن می باشد، البته فراموش نکنید وقتی فوم به وجود می آید که از آب سرد استفاده کرده باشید. آب سرد می تواند آب لوله کشی یا آب معدنی و یا آب دستگاه تصفیه باشد. منظور از آب سرد این است که قبل از ریختن آب روی پودر قهوه نباید آب گرم باشد.

اگر فوم قهوه را دوست ندارید کمی بیشتر آن را روی گاز نگه دارید در این صورت قهوه ای با طعم یک دست و بدون فوم خواهید داشت. البته این نکته را خدمتتان بگویم که مرز بین قهوه ترک جوشیده و سوخته با قهوه ترک خوب و فوم دار کمتر از ده ثانیه است.

میزان کافئین:

با توجه به روش دم آوری قهوه ترک، درگیر بودن قهوه و آب و میزان برشتگی، این قهوه بیشترین کافئین را در میان قهوه ها دارد. مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد شما را در این خصوص راهنمایی می کند. با توجه به متفاوت بودن تهیه قهوه ترک و فرانسه، تفاوت هایی در طعم این نوشیدنی وجود دارد، اگر دوستدارید بدانید تفاوت مزه قهوه ترک و فرانسه و اسپرسو در چیست آن را بخوانید.

سرو قهوه ترک:

  • فوم را با قاشق داخل فنجان بریزید و سپس قهوه را نیز به آرامی در فنجان ریخته و سرو کنید.
  • قهوه تان را با یک لیوان آب سرد سرو کنید و آب را قبل از آن بنوشید تا دهانتان تازه شود تا بیشتر بتوانید طعم خوب قهوه تان را بچشید.
  • پس از هر بار دم کردن قهوه به عطر و بو و رنگ آن در فنجان توجه کنید تا احساس خوب قهوه‌ای که خودتان دم کرده اید به شما منتقل شود و با این کار احساس‌تان در خصوص قهوه نوشی تقویت می‌شود.
  • پس از تهیه کمی صبر کنید تا لرد قهوه تان ته نشین شود و سپس در فنجان بریزید.
  • قهوه تازه ترک - 250 گرمقهوه تازه ترک - 250 گرم
  • ‎390٬000ریال
  • قهوه تازه آسیاب شده اندونزی - برای تهیه قهوه ترک

چند نکته کوتاه پیرامون تهیه قهوه ترک:

  1. آنچه در ته فنجان می ماند لرد یا تفاله قهوه می باشد که خوردن آن توصیه نمی شود.
  2. برای داشتن قهوه ای با کیفیت بیشتر، از قهوه های تازه برشته و تازه آسیاب استفاده کنید.
  3. برای درست کردن قهوه ترک باید قهوه شما کاملا پودر شده باشد و حالت یکنواخت داشته باشد.
  4. بهتر است از قوری مخصوص قهوه جوش (ترجیحا از جنس مس)، استفاده کرد. دهانه این قوری های مخصوص باریک تر از شیرداغ کن است و باعث تشکیل بهتر فوم روی قهوه می شود.
  5. قهوه ترک به دلیل درجه برشتگی روشن، ریز آسیاب شدن دانه ها، درگیری زیاد آب و قهوه از کافئین بیشتری بر خوردار است.
  6. برای تهیه قهوه ترک با ایبریک بهتر است ابزارتان را متناسب با تعداد نفراتی که معمولا قهوه می‌نوشید، خریداری کنید.

اگر شما هم مثل خیلی ‌ها عاشق قهوه ترک هستید، گالری تصاویر تهیه قهوه ترک، را ببینید. از این تصاویر به عنوان پس زمینه هم می توانید استفاده کنید. اگر با انواع قهوه و روشهای تهیه آن آشنایی ندارید می توانید به مطلب آیا نمی دانید چه قهوه ای می خواهید سری بزنید.

 

کاربران عزیز می توانید این مطلب را از طریق شبکه های اجتماعی قرار داده شده در انتهای هر مطلب برای دوستان‌تان ارسال نمایید، هم چنین سوال‌های خود در رابطه با تهیه قهوه ترک را کامنت کنید. ما در این مطلب سعی بر این داشتیم تا همه موارد لازم برای تهیه یک قهوه ترک ساده، خوب و کامل را ذکر کنیم. اما این نکته را فراموش نکنید که برای تهیه قهوه ترک، در مقدار آب، قهوه و طریقه دم کردن آن سلیقه های مختلفی وجود دارد

 

منبع : ashpaziiii

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی